Kosten implantaten

Of uw implantaten wel of niet vergoed worden door de zorgverzekeraar, hangt volledig af van de indicatie. Bij het plaatsen van implantaten onder een nieuwe prothese wordt altijd een machtiging aangevraagd bij uw zorgverzekeraar. Met veel zorgverzekeraars hebben we een overeenkomst, waarbij geen machtiging noodzakelijk is.

Controleer uw zorgpolis

Bij een behandeling voor vervanging of aanvulling van één of meerdere tanden/kiezen, hangt de vergoeding volledig af van uw polis. Naar aanleiding van het consult stellen wij een begroting voor u op. Wij adviseren u om aan de hand van deze begroting nauwkeurig na te gaan wat de eventuele vergoeding is. Zo komt u niet achteraf voor verrassingen te staan.

Basisverzekering

Wat binnen de basisverzekering vergoed wordt, kan per jaar verschillen. Momenteel krijgt u implantaten alleen vergoed bij een ernstige ontwikkelings- of groeistoornis. Als u niet aan de eisen voldoet, kunt u in veel gevallen een aanvullende verzekering afsluiten waarin implantaten wel (deels) vergoed worden. Dit is vrijwel nooit het volledige bedrag  voor het plaatsen van een implantaat.
Onderzoek altijd de specifieke voorwaarden van uw eigen verzekering en bereken eventueel of een aanvullende verzekering in uw situatie handig is. Wij kunnen u helpen met een kostenindicatie.

Specialisten

Wij hebben een zeer divers team aan specialisten. Elke tandheelkundige heeft zijn eigen specalisme. Op de pagina ‘onze specialisten’ vindt u allerlei informatie over de ervaring en kennis die de individuele professionals in de jaren hebben opgedaan.

Lees meer

Ik wil graag meer weten over dit onderwerp.
Bel mij!