Implantologie

kroon op implantaatImplantologie is het snelstgroeiende onderdeel van de tandheelkunde en heeft tot doel één of meerdere tanden te vervangen door tandimplantaten. Implantaten zijn kunstmatige tandwortels, meestal vervaardigd uit titanium, die in het bot geplaatst worden.

Op het moment dat je als patiënt letterlijk met de rug tegen de muur staan als het gaat om tandheelkundige oplossingen, bieden tandimplantaten mogelijkheden die vroeger niet bestonden. Tandheelkundige implantologie is dan ook niet een vervanging van bestaande middelen, maar een uitbreiding ervan.

Kwaliteit van het bot

Een en ander is afhankelijk van de mogelijkheid om implantaten te kunnen plaatsen. Zo is het bijvoorbeeld noodzakelijk dat er voldoende bot aanwezig is en ook op de juiste plaats. Als er om esthetisch redenen implantaten geplaatst moeten worden, dan is het heel vaak noodzakelijk om op de plek waar de implantaten moeten komen eerst de kwaliteit van het bot te verbeteren om daarmee te bereiken dat het eindresultaat ook esthetisch verantwoord is.

Specialisten in de implantologie

Een beoefenaar van de implantologie heet een implantoloog, dus de tandarts, prothetist of kaakchirurg die implantaten plaatst. De meeste Nederlandse implantologen zijn aangesloten bij de Nederlandse Vereniging voor Orale Implantologie (NVOI) en werken voortdurend aan hun vakbekwaamheid door deelname aan nascholing, congressen en andere events. Dit geldt ook voor de specialisten van het Implantonium. Klik hier voor meer informatie over onze nascholing.

Specialisten

Wij hebben een zeer divers team aan specialisten. Elke tandheelkundige heeft zijn eigen specalisme. Op de pagina ‘onze specialisten’ vindt u allerlei informatie over de ervaring en kennis die de individuele professionals in de jaren hebben opgedaan.

Lees meer

Ik wil graag weten of implantologie voor mij een oplossing biedt. Bel mij terug!