Aanbrengen van implantaten

Procedure om één of meer tanden/kiezen te vervangen door implantaten

Naar aanleiding van het behandelplan maakt u een afspraak voor het plaatsen van een of meerdere implantaten. Ruim voor de behandeling vervaardigen wij op basis van
gebitsmodellen een mal.
Deze mal wordt tijdens de behandeling gebruikt om de implantaten precies daar te plaatsen waar de kroon of brug gewenst is.

De behandeling vindt plaats onder plaatselijke verdoving en wordt gedaan in de tandartsstoel. Uw lichaam (niet uw neus en mond) wordt afgedekt met een doek, maar u kunt gewoon met ons praten. Dit is voor de hygiëne en om het werken te vergemakkelijken.

Aanbrengen van het implantaat

Het tandvlees wordt opzij geschoven waarna er gaatjes worden geboord. Vervolgens wordt het implantaat aangebracht en wordt het tandvlees rondom het implantaat weer dichtgemaakt met behulp van oplosbare hechtingen. Dit is een volledig pijnloze ingreep!

Tijdens de behandeling wordt u op de hoogte gehouden van wat er allemaal gedaan wordt. De behandeling duurt in totaal 45 minuten en vindt in alle rust plaats. Wij stellen het op prijs als u uw eigen muziek meeneemt zodat u zich nog meer op uw gemak voelt.

Na ongeveer een week komt u voor controle. In de onderkaak duurt het ingroeien van een implantaat meestal 6 weken en de bovenkaak 12 weken. Na deze periode zal de kroon of brug worden vervaardigd. Dit duurt ongeveer 4 weken. Deze kroon of brug kunt u vanaf dat moment belasten als een eigen tand of kies.

“Te weinig bot, wat nu?”

Indien blijkt dat er te weinig bot aanwezig is om een implantaat verantwoord te kunnen plaatsen, is het in het merendeel van de gevallen mogelijk om gelijktijdig met het plaatsen van het implantaat, bot aan te brengen. Hierbij maken we gebruik van uw eigen bot, kunstbot en een membraan. In uitzonderlijke gevallen is het nodig om voorafgaand aan het plaatsen van een implantaat een botblokje aan te brengen. U wordt hierover uitgebreid geïnformeerd tijdens het eerste gesprek.