Klikgebit aanbrengen: procedure

Naar aanleiding van uw eerste gesprek en na toestemming van uw zorgverzekeraar, maakt u een afspraak voor het plaatsen van de implantaten voor uw klikgebit. U krijgt van te voren enkele recepten toegestuurd.

De behandeling voor het plaatsen van het klikgebit vindt plaats onder plaatselijke verdoving en wordt gedaan in de tandartsstoel. Uw lichaam (niet uw neus en mond) wordt afgedekt met een doek, maar u kunt gewoon met ons praten. Dit is voor de hygiëne en om het plaatsen van het klikgebit te vergemakkelijken.

 

Eerst worden de implantaten aangebracht

Het tandvlees wordt opzij geschoven waarna er gaatjes worden geboord. Vervolgens worden de implantaten aangebracht en wordt het tandvlees rondom de implantaten van het klikgebit weer dichtgemaakt met behulp van oplosbare hechtingen. Dit is een volledig pijnloze ingreep!

Tijdens de behandeling wordt u op de hoogte gehouden van wat er allemaal gedaan wordt. De behandeling duurt in totaal 45 minuten en vindt in alle rust plaats. Wij stellen het op prijs als u uw eigen muziek meeneemt zodat u zich nog meer op uw gemak voelt tijdens uw behandeling voor het klikgebit.

Na een week komt u voor controle

Na de behandeling gaat u naar huis. Een week later komt u voor controle terug en wordt uw klikgebit aangepast zodat u het ‘voor de sier’ kunt dragen, u mag er dan nog niet mee kauwen.

Het nieuwe kunstgebit dat op de implantaten vastklikt: het klikgebit. Het maken van het kunstgebit duurt ongeveer zes weken. De totale behandeling voor een klikgebit duurt dus ongeveer twaalf weken.

Ik wil meer informatie over deze behandeling, bel mij!