Klikgebit in 1 dag

De nieuwste kennis & technieken

Hoe prettig zou het zijn als u op dezelfde dag dat de implantaten geplaatst zijn, het klikgebit kon krijgen en bovendien direct mee kon eten. Dankzij de allernieuwste kennis en technieken is dit vaak mogelijk!
Dit hangt af van de kaakvorm en goedkeuring van de zorgverzekeraar. Het nieuwe gebit ‘klikken’ we vast op de net geplaatste implantaten. U kunt dan direct met uw klikgebit eten. Dit is alleen mogelijk doordat wij werken met de modernste implantaten voor een klikgebit, die sneller vastgroeien in het kaakbot. Wij noemen deze behandeling: Active-in-one-day.

Wetenschappelijk aangetoond succes

Inmiddels zijn al honderden patiënten op deze manier behandeld en zijn zij voorzien van een klikgebit. Wetenschappelijk onderzoek, uitgevoerd aan de ACTA Universiteit in Amsterdam heeft aangetoond dat deze methode voor het plaatsen van een klikgebit zeer succesvol is. ACTA is het samenwerkingsverband van de faculteiten der Tandheelkunde van de Universiteit van Amsterdam en de Vrije Universiteit Amsterdam.

Procedure

Na het eerste gesprek starten we met de behandeling voor het aanmeten van het nieuwe klikgebit. Ondertussen zal toestemming en machtiging van uw verzekering gevraagd worden. Er wordt zowel een nieuwe boven- als onderprothese gemaakt. Als het klikgebit klaar is wordt deze gepast en samen met u beoordeeld op esthetiek en pasvorm. Als alles in orde is zullen kort erna, maar na toestemming van uw verzekering, de implantaten geplaatst worden en krijgt u diezelfde dag het klikgebit.

De afspraak voor het implanteren van uw klikgebit wordt gepland en duurt ongeveer 25 minuten. Aansluitend maken we een afdruk om de stand van de net geplaatste implantaten te kopiëren. Deze afdruk sturen wij naar het Tandtechnisch Laboratorium voor het maken van het stangetje (steg) en het bevestigen van de clip (ruiter) in het ondergebit. Rond 16:10 uur ’s middags komt u terug naar de praktijk en kan het stangetje (steg) op de implantaten geschroefd worden en wordt het ondergebit daarop vastgeklikt. Vandaar ook de term klikgebit.

U mag thuis direct eten met het klikgebit!