Gehemelte-vrije prothese

Met implantaten is het mogelijk een prothese in de bovenkaak te vervaardigen zonder bedekkend en afsluitend gehemelte. Dit komt het spreken en de smaak ten goede en kan zeer prettig zijn bij een snelle kokhalsreflex. Het betreft een uitneembare voorziening die wordt vastgeklikt op meestal vier implantaten.

Pijnvrije behandeling

Doordat het plaatsen van de implantaten onder plaatselijke verdoving wordt gedaan, is het plaatsen van de gebitsprothese pijnvrij. Tijdens de behandeling kan er gewoon worden gesproken met de specialist.

Gedurende het plaatsen van de gehemelte vrije prothese geeft de specialist uitleg over de handelingen die hij verricht. Zo is er duidelijk wat er kan worden verwacht. Indien gewenst kan u als patiënt ook uw eigen muziek meenemen om te luisteren tijdens behandeling.

Vergoeding

In sommige gevallen wordt deze behandeling, afhankelijk van de indicatie, vergoed door de zorgverzekeraar. Of u recht heeft op een vergoeding is afhankelijk van een verschillend aantal factoren. De specialisten van het Implantonium helpen u graag bij het nagaan van de mogelijkheden tot vergoeding. Dit kan tijdens een eerste consult worden beoordeeld en besproken.