Welke behandelingen zijn mogelijk?

Een of meerdere tanden en kiezen vervangen door implantaten

Dit is een volledig pijnloze ingreep!
Het tandvlees wordt opzij geschoven waarna er een gaatje in het bot wordt geboord. Vervolgens wordt het implantaat aangebracht en wordt het tandvlees rondom het implantaat weer dichtgemaakt met behulp van oplosbare hechtingen.

Na ongeveer een week komt u voor controle.
In de onderkaak duurt het ingroeien van een implantaat meestal 6 weken en in de bovenkaak 12 weken. Na deze periode zal de kroon of brug worden vervaardigd. Dit duurt ongeveer 4 weken. Deze kroon of brug kunt u vanaf dat moment belasten als een eigen tand of kies.

Lees meer over het vervangen van meerdere tanden en kiezen door implantaten.

Klikgebit op implantaten

Dit is een volledig pijnloze ingreep! Het tandvlees wordt opzij geschoven waarna er gaatjes in het bot worden geboord. Vervolgens worden de implantaten voor het klikgebit aangebracht en wordt het tandvlees rondom de implantaten weer dichtgemaakt met behulp van oplosbare hechtingen. Het plaatsen van een klikgebit op implantaten is een volledig pijnloze ingreep. Tijdens de behandeling houden we u op de hoogte van wat er allemaal gedaan wordt. De behandeling duurt in totaal ongeveer 45 minuten en vindt in alle rust plaats. Wij stellen het op prijs als u uw eigen muziek meeneemt, zodat u zich nog meer op uw gemak voelt.

Zes weken na het plaatsen van de implantaten wordt begonnen met het vervaardigen van het nieuwe kunstgebit dat op de implantaten vast klikt: het ‘klikgebit’. Het maken van het klikgebit duurt ongeveer zes weken. De totale behandeling duurt dus ongeveer twaalf weken.

Klik hier als u meer wilt weten over het klikgebit.

Klikgebit in 1 dag

In sommige gevallen, afhankelijk van de vorm en de hoogte van de kaak, is het mogelijk om de implantaten nog dezelfde dag waarop ze geplaatst zijn te belasten. Het nieuwe klikgebit wordt dan op dezelfde dag vastgeklikt op de net geplaatste implantaten. U kunt er dan direct mee eten. Dit is mogelijk doordat wij werken met de modernste implantaten die sneller vastgroeien in het kaakbot. Wij noemen deze behandeling: ‘Active in One Day’.

Lees hier meer over het klikgebit in één dag.

Gehemelte-vrije prothese

Met implantaten is het mogelijk een prothese in de bovenkaak te vervaardigen zonder bedekkend en afsluitend gehemelte. Dit komt het spreken en de smaak ten goede en kan zeer prettig zijn bij een snelle kokhalsreflex. Het betreft een uitneembare voorziening die wordt vastgeklikt op meestal vier implantaten. In sommige gevallen wordt deze behandeling, afhankelijk van de indicatie, vergoed door de zorgverzekeraar. Dit kan tijdens een eerste consult worden beoordeeld en besproken.

Meer lezen over de gehemelte-vrije prothese.

Ervaringen van patiënten

Natuurlijk bent u niet de eerste die een van deze behandelingen ondergaat. Lees daarom eens de reacties van onze patiënten. Mocht u nog meer informatie over een specifieke behandeling willen weten, neem dan contact met ons op.